כאשר אדם מאובחן כאחד שסובל מחרדה קיומית, הכוונה היא לאימת מוות. מדובר על סוג של חרדה בלתי נסבלת ובלתי מודעת. התוצאה של התקף חרדה זה, הינו ערעור של אופן החשיבה וחוסר שליטה. אנשים שהם אינם פסיכוטיים מסתייעים במנגנוני הגנה להדחקת החרדה הקיומית והם מתנהלים כאילו שהחרדה אינה קיימת כלל. ישנן דרכים מגוונות להתגוננות מפני חרדה. אנשים מתמודדים עם חרדות קיומיות באמצעות התמזגות עם האל, ערכים ואידיאולוגיות שונות. אבל אנשים אשר סובלים מתופעה של חרדה קיומית, צריכים להיות בטיפול ולעיתים צורכים תרופות פסיכיאטריות נוגדות חרדה אם התקפות אלו תכופות יותר.
מבחינתי אתה ממש מחולל ניסים, לא האמנתי שזה אפשרי בכלל..."
יצאתי מהמפגשים שלנו בנאדם חדש, לחיים מאושרים, נינוחים וטובים. בקיצור הוא סוג של קוסם."
דפוסים מעוותים של מי שסובל מחרדה קיומית
הבעיה של מי שסובל מתופעת דיכאון וחרדה קיומית היא החרדה שהיא מצב רגשי שלילי חזק שנחווה כסכנה יחד עם אובדן שליטה וחוסר אונים. רגש זה שמגיע בצורת התקף פאניקה, גורם לסובל מהתקף זה לברוח ולהימנע ממצב המעורר חרדות כה מטלטלות. עוצמות החרדה, עשויות אמנם להיות שונות, מאי שקט ועד לשיא של פאניקה או אימה. יש לציין, כי הפרעת חרדה, אינה נחשבת תמיד כהפרעה אשר מצריכה טיפול, אבל כאשר מדובר על התקפת חרדה בעוצמה גבוהה, וזמן החרדה הופך לארוך יותר וההתקפות הן קבועות ותכופות יותר, מצב זה מצריך טיפול.
אנשים רבים הסובלים מתופעת חרדה קיומית, חוששים לצאת את ביתם. הבעיה כי מי שסובל מתופעה של חרדה קיומית חש כי הוא מצטמק והחרדה משתלטת ומשעבדת אליו את סביבתו. מדובר כאמור על סבל רב ויש לשנות את המצב הנתון שרק יחמיר אם הסובל מהתקפי חרדה ספציפיים אלה. הטיפול היעיל ביותר, הינו טיפול קוגניטיבי התנהגותי -CBT. המטפל המוסמך, יעבוד על שינוי דפוסי המחשבה וההתנהגות, רק לאחר שהמטופל יאובחן, משום שישנן רמות ולא כל מקרה דומה בין המטופלים הסובלים מתופעת חרדה קיומית.
אד כמה עוצמת חרדה קיומית פוגעת ב"אני" של המטופל?
יש לדעת, כי עוצמת החרדה הקיומית של האדם הסובל מתופעת חרדה קיומית, תלויה בכמה היא פוגעת בהגדרת "האני" שלו ככל שאדם מזוהה יותר עם מה שעשוי להיפגע, כך הוא יהיה בחרדה גדולה יותר, כך שאותו דבר יפגע. אנשים אלה חרדים על דברים שונים כגון, מי שמזוהה עם גופו, יכול לחטוף התקפי פאניקה לגבי בריאותו, אדם שסובל מתופעה זו ומזדהה עם רכושו, יהיה חרד על רכשו וכן הלאה. על מנת לצאת ממעגל זה, שהוא הרסני ויכול לפגוע באנשים שסובלים מחרדה קיומית ודיכאון, יש לפנות למטפל מוסמך, המוכר שנים כמו אורי פוקס, אשר עוסק שנים בטיפול בחרדות בשיטה הקוגניטיבית התנהגותית. אורי מאבחן את המטופלים השונים ומחליט באיזה סוג של טיפול וטקטיקות נכונות עליו לנקוט.
אורי אף עוסק בייעוץ זוגי בשיטה זו ובמגוון רב של תופעות, הקשורות לדיכאון וחרדות. אורי אינו דוגל בתרופות פסיכיאטריות, כי אם בשיטת ה-CBT, אשר הוכחה כיעילה, ממוקדת וקצרת מועד. לאורי שתי מרפאות פרטיות, האחת בהרצליה והשנייה בנתניה והוא טיפל בהצלחה במטופליו הרבים, אשר חזרו לאורח חיים תקין ואיכות חיים טובה יותר הודות לטיפולו המסור והמקצועי.