ישנם אנשים רבים, אשר סובלים מבעיות כמו דיכאון רגשי. בעיה מסג זה, עשויה להופיע בכל גיל. הבעיה החמורה יותר, היא שרבים מאלה הסובלים מדיכאון, לא הלכו לאיש מקצוע וכך, הדיכאון שלהם שלא טופל, רק החמיר. כאשר אנו שומעים את המילה דיכאון, אנו מקשרים את המושג הזה עם עצב, אבל התסמינים המדאיגים יותר, הם לא עצב, כי אם תחושה של ריקנות. אנשים אלה יראו בכל דבר משהו שאינו מלהיב אותם, הם איבדו עניין בכול וכן, שמחת החיים שלהם נעלמת.
דיכאון נחשב למחלה ויש לטפל בה אם באמצעות פסיכולוג, תרפיסט ותרופות שמקלות על הדיכאון ומשפרות את מצב הרוח. לעיתים, דיכאון רגשי מופיע משום מקום ובתקופה כשאר הכול היה חלק, העבודה, המשפחה, היחסים עם החברים ואדם אשר סובל מדיכאון, פשוט אינו מתרגש לפגוש חברים שהוא אוהב או בני משפחה, רגשותיו הופכות להיות ריקניות וחלולות.
מבחינתי אתה ממש מחולל ניסים, לא האמנתי שזה אפשרי בכלל..."
יצאתי מהמפגשים שלנו בנאדם חדש, לחיים מאושרים, נינוחים וטובים. בקיצור הוא סוג של קוסם."
הסימפטומים של דיכאון רגשי
קיימים סימפטומים שיש לשים להם מיד לב, כאשר החשד הוא של דיכאון רגשי. ראשית, תחושת עצבות עוטפת את מי שסובל מדיכאון, חוסר תקווה, ריקנות ומצב רוח מדוכדך לאורך זמן. אלה הם הסימנים העיקריים לדיכאון נפשי. אנשים אלה, אינם נהנים יותר מפעילויות יום, יומיות שנהגו ליהנות מהן בעבר. גם ירידה ניכרת במשקל, כשאר התחושה של חוסר תיאבון בולטת בקרב אנשים אלה. גם הפרעות שינה, כמו חוסר או עודף שינה, הם אחד מהסימנים המובהקים של דיכאון. תחושה של עייפות, חוסר אנרגיה מורגשים באופן פתאומי.
אנשים הסובלים מסימפטומים של דיכאון רגשי, עשויים לאבד את תחושת הסקרנות, ציפייה והתלהבות. על מנת לדעת אם אכן אתם או אדם קרוב לכם, אכן סובל מדיכאון, יש לבחון אם הופיעו תסמינים שונים, שלא היו קיימים לפני כן, היות ואלה הם הסימנים המובהקים לדיכאון נפשי. אנשים אלה, אף יחושו תחושה של ירידה בערך העצמי, תחושה של חוסר ביטחון, מה שמלווה רבים מהסובלים מדיכאון.
מחשבות אובדניות אופייניות לסובלים מדיכאון רגשי
יש לציין, כי מי שסובל מסימפטומים של דיכאון רגשי, באיזה שהוא שלב, יחלו לחשוב על מוות, התאבדות וכן, בעיות פיזיות יתחילו לצוץ, כמו כאבי ראש, כאבי בטן, כאבי גב וכאבים בחזה. אם בעבר, היו סבורים כי נשים הן יותר בעלות סיכויים לסבול מדיכאון נפשי, התשובה היא שלא, היות וגם גברים וגם נשים הם בעלי שיעור זהה לדיכאון. לרוב התסמינים שמצביעים על דיכאון נפשי, עשויים להיות שונים בין נשים לגברים. למעשה דיכאון, גם אם הוא זמני, בשל אירועים שחווה מי שסובל מדיכאון, אינה תופעה נורמלית, אפילו בגיל השלישי שרבים סבורים כי הזקנה או ההתבגרות של אדם בגיל העמידה, הוא חלק ממנת חלקם של המזדקנים, מה שאינו נכון.
דיכאון רגשי עשוי להגיע בחומרות שונות
ישנם אנשים שיכולים לתפקד ביום, יום, גם אם הם סובלים מתופעת דיכאון רגשי, בל יש כאלה שהתופעה רק מחמירה, במיוחד ללא טיפול מקצועי והולם, כך שהם אינם מתפקדים יותר. יש כאלה שאינם מסוגלים אפילו לקום ממיטתם. יש לציין כי התפקוד היום יומי של מי שסובל מדיכאון, יעידו על חומרת התופעה. מומלץ לפנות לתרפיסט אשר מטפל בדיכאון נפשי, כך שהטיפול יחל באבחון ושיחות בשיטת הטיפול הקוגניטיבית התנהגותית, מה שנמצא יעיל במטופלים שחזרו לתפקד ולחזור לחיים נורמטיביים, כאשר שמחת חייהם שבה אליהם.
אחד מהמטפלים המוכרים שסייע לאנשים שסבלו מדיכאון לצאת ממנו הינו אורי פוקס, אשר מטפל בשיטת CBT. אורי הינו בעל תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית וביצע הסבה מקצועית, למד שנים את שיטת הטיפול הקוגניטיבית התנהגותית כאשר הוא עצמו חווה טיפול ששינה את חייו והיום הוא רואה בטיפול זה כשליחות כאשר הוא מעוניין לסייע לסובלים מדיכאון. אורי מקבל בשתי מרפאותיו, הנמצאות בהרצליה ובנתניה.