בסרטים הוליוודיים מראים לנו את היופי, התקווה ואת החלק הכיפי בלידה ובגידול הילדים. מה שלא מראים זה את ההתמודדות של אימהות טריות כאשר הן נפגשות עם המצב החדש של להיות אמא, להתרגל למצב חדש בו יש תינוק שנולד שתלוי בך, את האתגר להכיר את הצרכים של התינוק, את הקימות בלילה, את המציאות של תינוק שאת אחראית להאכיל, להלביש, לקלח ובאופן כללי לגדל אותו.
מבחינתי אתה ממש מחולל ניסים, לא האמנתי שזה אפשרי בכלל..."
יצאתי מהמפגשים שלנו בנאדם חדש, לחיים מאושרים, נינוחים וטובים. בקיצור הוא סוג של קוסם."
חרדה אחרי לידה למעשה גורמת לתסמינים גופניים ונפשיים שבגללן נשים לאחר לידה מתקשות לנהל שגרה תקינה ואורח חיים רגיל. במקום להתרכז בגידול הילד החרדה מביאה איתה התקפים של דופק מהיר פתאום באמצע הלילה ללא סיבה נראית לעין, קושי להירדם, לחצים נפשיים מהמציאות החדשה, לחץ בלתי נשלט שהילד נושם ובריא בזמן שהוא ישן והתמסרות ניכרת לתינוק על חשבון תחומי עניין אחרים שהיו בעבר.
את אמא נהדרת!
תופעות הלוואי של החרדה הן לא נעימות אבל חשוב להבין שלא מדובר בגזירת גורל ובניגוד למה שרבים חושבים לא מדובר בהכרח בבעיה רפואית אמיתית. כדי לאפשר לגוף שלנו להתמודד עם תופעות אלו יש לדעת שהתקף חרדה אחרי לידה גורמת לתסמינים בדיוק כמו התקפי חרדה אחרים. אבל זה לא אומר שיש בעיה עם האופן שבו הילד גדל, על הרגלי השינה שלו או על היכולת שלך להבין אותו ואת הצרכים שלו.
על פי מחקרים, נשים לאחר לידה יחוו התקפי חרדה לאחר לידה בשיעור של 8-11% מכלל היולדות. המשמעות היא שבערך כל יולדת עשירית חווה תסמיני חרדה בנוסף להתאוששות מלידה, מהשינויים ההורמונליים ולטיפול בתינוק שזה עתה נולד. כדי להתמודד לפחות עם תסמיני החרדה חשוב לדעת שמדובר למעשה ב"אזעקת שווא", קריאה של הגוף שלנו להתמודד מול איום שלמעשה לא קיים. התקפים אלו נמשכים בדרך כלל בין 2 ל-45 דקות והדרך המומלצת להתגבר עליהן היא להתרכז בצדדים החיוביים, בילד הבריא, בהתרחבות המשפחה ולשים בצד מחשבות על החלקים היותר מאתגרים בתקופה זו.
יעל, אמא טריה לתינוק בן חודשיים משתפת:
התקפי החרדה למעשה התחילו עוד במהלך ההיריון. חשבתי שמדובר בהורמונים או בטפשת היריון שגרמו לי להזעות פתאומיות ולדופק מואץ ולכן לא ייחסתי לזה חשיבות לפני הלידה. אבל כשהתסמינים נמשכו גם שבועות לאחר הלידה הבנתי שמדובר במשהו אחר. למרות שאני כבר בסוג של שגרה של חודשיים לאחר הלידה, ציפיתי ששגרת היום-יום תהיה רגועה יותר אבל אני עדיין מתעוררת פתאום ללא סיבה למרות שהתינוק ישן טוב, אני מרגישה עדיין שהמציאות הזו שואבת ממני את כל הכוחות ואני תשושה מאוד ולא פעם זוחלות החוצה מחשבות ושאלות על בריאות התינוק למרות שהוא במעקב ונתוני הגדילה שלו תקינים לגמרי.
ללכת על קצות האצבעות בתקופה הכי הורמונלית והכי חרדתית
מדובר בתקופה עדינה ורגישה הכוללת מעבר ממסגרת זוגית ללא דאגות של בריאות הילדים וגידולם – למצב שבו הכל משתנה – סדר העדיפויות, מחשבות על חינוך, הקניית הרגלים, הענקת אהבה ותמיכה בתינוק חסר ישע, ולמרות זאת לא מעט פעמים יש ביקורות וציפיות לעמוד בקריטריונים מסוימים שלא תמיד עולות בקנה אחד עם המציאות. ההורים של היולדת או ההורים של בן הזוג שמעמידים דרישות או מעירים ומבקרים על חוסר תפקוד בטיפול בתינוק, חוסר הבנה של בן הזוג בקשיים ובמצב הגופני – כל אלו עלולים לחדד את תחושת החרדה, את הביטחון העצמי הירוד, הדימוי העצמי הנמוך ולחזק את הביקורת העצמית שלי על השאלה האם הילד אכל מספיק, מרגיש בסדר ועולה במשקל בהתאם לאחוזונים.
סוף סוף אני אמא – אז למה זה כל כך מסובך?
במקום ליהנות מתהליך ההורות החדש אני מתעסקת בפחדים בגלל מה שעלול לקרות לתינוק למרות שאין סיבה אמיתית לכך. במקום להכיר ולחוות את הרכש החדש שהצטרף למשפחה אני מרגישה הרבה פעמים בלחץ, שהעולם סוגר עליי, שפתאום תוקפת אותי מחשבה או הרגשה שכל העסק גדול עליי ולמה הכנסתי את עצמי למציאות הזו.
נשים רבות לאחר לידה מוצאות עצמן בשגרה בה הפוקוס הוא לא על התינוק ולא על האירוע המשמח אלא בשרידות לעבור את היום הקרוב ללא חרדות, במחשבות חונקות האם כך ייראו החיים שלי מעכשיו בלי יכולת לנשום רגע, בלי יכולת להיפגש עם חברות ובעיקר עם הרבה חששות לשאלה איך אצליח לתפקד בתור אמא. האם זה חייב להיות כך? לא, זה לא חייב להיות כך.
נקודה חשובה נוספת – חלק מהנשים מחפשות ברחבי האינטרנט מידע על החרדות במטרה להרגיע את עצמן, בחלק גדול מהמקרים החרדות מועצמות ומשמרות את עצמן דווקא בגלל שיש הרבה חומר נגיש בתחום לקריאה ברשת.
מחלימים מדברים
מטופלים מספרים – ליאור מסיקה
מטופלים מספרים – אושרת ריידר
מטופלים מספרים – איציק עזרא
מטופלים מספרים – תהילה
למה השיטה שלנו
יעילה כל כך?
כי פותרים את הבעיה מהשורש
בלי פלסטרים או קיצורי דרך. אנחנו מבקשים למצוא פתרון מלא, כדי שמצבי החרדה והדיכאון לא יחזרו שוב בעתיד. זו הסיבה שאנחנו מקפידים לחקור לעומק ולאבחן את שורש הבעיה, במטרה לתת מענה הוליסטי ולפתור את העניין עד תומו.
כי מקבלים כלים יישומיים
המטרה שלנו היא להעניק למטופלים שלנו כלים מעשיים ופשוטים לשיפור איכות החיים שלהם. אנחנו נותנים מענה קונקרטי למטופל, כך שבתוך מספר טיפולים כבר יהיה ניתן להרגיש בהבדל משמעותי.
כי אכפת לנו – גם מחוץ לקליניקה
אנחנו יודעים שהתהליך לא נעצר כשהפגישה נגמרת וחשוב לנו להיות שם עבור המטופלים שלנו לכל אורך הדרך. הצוות שלנו זמין ומלווה את המטופלים באופן אישי גם מעבר למה שקורה בחדר הטיפולים.
כי מרגישים שינוי ורואים תוצאות
וזה קורה מוקדם משחשבתם: מטופל שמחויב לתהליך יוכל להבחין בהבדל כבר בשלב מוקדם יחסית של הטיפול. כשהתוצאה ניכרת בשטח – עולים גם הסיכויים להתמיד ולהצליח ליצור שינוי מהותי וקבוע באיכות החיים.
כי יש לזה סוף
אין כאן ניסוי, טעייה ותהייה או התחייבות שלא יודעים איך ומתי היא תיגמר - זהו תהליך טיפולי ממוקד וקצר מועד. התהליך מותאם אישית לכל מטופל ומבוסס על אבחון מדויק של הבעיה וכיצד היא מתבטאת בחיי היומיום.
חרדה אחרי לידה – מניחה את החרדות בצד ונהנית בחופשת הלידה
רוצה להתחיל ליהנות מהתינוק ומחופשת הלידה שלך? להחזיר את הרוגע והיציבות לחיים שלך לצד תהליך הרחבת התא המשפחתי? עם טיפול בחרדות מקצועי והשיטות המתקדמות של מרכז בטיפול זה לגמרי אפשרי. במהלך הטיפול ננתח מהו שורש הבעיה היוצר את החרדה אחרי לידה ומהם התהליכים שמשמרים אותן. באמצעות כלים מדויקים המותאמים עבורך תוכלי להרים את הראש, לנשום אוויר, לזהות את התקפי החרדה מגיעים אבל לאפשר להם לזרום ולעבור לידך, ולהיפטר מהם לחלוטין ולאמן את המוח והנפש בפעולות שיאפשרו לך לחזור לשגרה, ליהנות ולראות את התינוק גדל ולאפשר לעצמך שגרה נורמלית בלי הצורך לחשוב איך לשרוד את היממה או השעה הקרובה.
מאמרים נוספים שעלולים לעניין אתכם
- דיכאון חזק – איך מתמודדים ונכנסים למצב נורמאלי
- דיכאון תסמינים – מהו הגבול בין דיכאון לעצבות
- התקף חרדה מתמשך – טיפים חשובים להתמודדות נכונה
- סדנה לטיפול בחרדות – כל מה שאתם צריכים לדעת
.