אם אתם הורים לילד או ילדה קטנים, ואתם נמצאים בתהליך גמילה מחיתולים וניסיתם את דרכי המניעה והילד\ה נמנע מישיבה באסלה, הוא מתחיל לבכות לפני שהוא עושה את צרכיו, כל הסימנים שילדיכם פשוט מפתח חרדת אסלה. ראשית על מנת לטפל בתופעה, יש לאבחן את תהליך גמילה מחיתולים, התנהלות בני הבית בנושא ולהתאים את השלבים. חרדה זו מאסלה היא חרדה מפני עשיית קקי ויש כמה קווים מנחים להקל על הילד ועליכם כהורים.
יש להסביר לפעוט או לפעוטה, את הקשר בין אוכל וצרכים כגון מתן צואה. הסבר זה, עשוי להתאים לילדים בני שנתיים וחצי אבל גם לילדים קטנים יותר. הסבר זה יפנה אל ההיגיון שלהם והילד לא יחשוש לעשות את צרכיו באסלה, כאשר שהוא יבין לבסוף, כי זה חלק מאבריו וגופו וכל זה הינו תהליך טבעי בגופו. מומלץ לטפל בנושא חרדת אסלה באופן נינוח ולא לנסות חלילה להכריח את הילד לשבת על האסלה. יש לדעת, כי החלק המשמעותי ביותר בכל תהליך גמילה מחיתולים קשורה לדרך אשר בה ההורים מלווים אותו. אם תפגינו כעס, או אכזבה, זה רק יקשה על הילד בתהליך חשוב זה. עוד בנושא טיפול בחרדות.
מבחינתי אתה ממש מחולל ניסים, לא האמנתי שזה אפשרי בכלל..."
יצאתי מהמפגשים שלנו בנאדם חדש, לחיים מאושרים, נינוחים וטובים. בקיצור הוא סוג של קוסם."
להתנהג ללא לחץ ולא לרדוף אחר הילד לשירותים
יש לדעת, כי מערכת הסוגרים של האדם, נשלטת באמצעות כמות רבה של הורמונים, כאשר מערכת זו, פועלת על פי מצבי לחץ או רוגע. אם אתם כהורים, לוחצים על הילד אתם פשוט יוצרים ציפייה של תהליך שיהיה ע"י לחץ. ילדכם חש כי הוא תחת לחץ ולבטח לא יוכל להתרוקן מהצואה בגופו. שימו לב כי חרדת אסלה, עשויה להיות הגיונית, היות וילד קטן, רואה את האסלה בתור בור גדול עם מים שהופך למאיים בהשוואה לגודלו. יש להתחיל עם סיר לילה, על מנת שיתחיל להתרגל לעשות את צרכיו במין סוג של "אסלה בזעיר אנפין", מה שיהווה שלב מכריע ונכון לפני המעבר לעשיית צרכים באסלה.
יש לתת לילד את ההסבר המקדים ויש לתרגל ישיבה בסיר בשעה קבועה, כ-10-15 דקות לאחר הארוחה ויש להעביר את הזמן, באופן כזה שהוא יאהב את הפעילויות כמו למשל, כאשר אתם לידו בקריאת סיפור, שירים וכדומה. יש לשקול גם לגבי צפייה של בן משפחה כאשר הוא בשירותים. כאשר אתם גומלים את הילד מהחיתולים, על מנת שלא יעשה את צרכיו בחיתול בלילה, יש להתחיל את הגמילה בשעות היום, למשל בשנת הצהריים של הילד\ה. כאשר תהליך זה יעבור בצלחה, ניתן להמשיך גם בגמילה מהחיתולים בשעות הלילה.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי באנקופרסיס (חרדת אסלה)
ילדים מעל גיל 3, מתקשים לזהות מתי הם צריכים קקי ויעשו את צרכיהם בתחתונים, יגלו חרדת אסלה ויתלכלכו בצואה. יש לפנות לטיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי באמצעות מטפל מוסמך). אחד מהמטפלים המומחים בתחום, הינו אורי פוקס, אשר עוסק כתרפיסט כבר שנים רבות ומטפל בהצלחה במקרים של חרדת אסלה ודיכאונות על כל סוגיהן. אורי מקבל מטופלים בשתי מרפאותיו הפרטיות הנמצאות בהרצלייה ובנתניה.