- טיפול מיסופוניה - מה חשוב לדעת
- מיסופוניה היא רגישות יתר לצלילים מסוימים, הגורמת לתגובות רגשיות עזות כגון כעס, אי נוחות או חרדה.
- הטיפול מתמקד בזיהוי הגורמים לרגישות, ושילוב כלים כמו CBT, טכניקות מיינדפולנס והתאמות סביבתיות לשיפור ההתמודדות.
- הגישה הטיפולית מסייעת בהפחתת ההשפעה הרגשית, ובשיפור איכות החיים במצבים שבהם צלילים מטרידים מופיעים.
- אורי פוקס - בטיפול מציע ליווי מקצועי, המשלב שיטות מותאמות אישית להתמודדות יעילה עם מיסופוניה ושיפור הרוגע בחיי היומיום.
![התמונה מציגה צילום של אורי פוקס מטפל בחרדה](https://betipul.org/wp-content/uploads/2024/09/אורי-פוקס.jpg)
התחושה הזו יכולה לעלות בכל רגע, בלי להתכונן אליו והוא מתסכל.
מישהו בקרבת מקום לועס בקול רם. אולי מישהו מתקתק עם העט שלו במהירות ויכול להיות שהוא פשוט נושם בצורה כבדה שיוצרת מטרד שאי אפשר לשלוט בו.
התגובה מגיעה בצורת גל של כעס, תסכול ורצון אמיתי ודחוף להתרחק מהמקום. מיסופוניה היא תופעה נפשית המפריעה להתנהלות היומיום והחדשות הטובות הן שישנו טיפול לכך.
הטיפול מספק כלים יעילים שמסייעים לשפר את איכות החיים ומאפשר להשתלב במקומות שונים בחברה במינימום דאגה ומטרד.
מהי מיסופוניה?
מיסופוניה היא רגישות יתר לרעשים ספציפיים אשר מפעילים תגובה רגשית חזקה. התגובה יכולה להיות תחושת גועל שעולה, כעס שמתגבר ועצבנות בלתי נשלטת. רעשים מסוג לעיסה, לחיצה על המקלדת ואחרים, יכולים להפעיל את התגובה החזקה ולשבש את השגרה. אם אתם מרגישים הזדהות עם מה שנכתב, יתכן שגם אתם סובלים ממיסופניה.
התופעה היא נוירולוגית ייחודית שאינה מגיעה מהשמיעה עצמה אלא מהאופן בו המוח מעבד ומפרש את הצלילים שמגיעים אליו. הרגישות לרעש יכולה להתבטא בדרכים שונות והיא משפיעה על איכות החיים, על תחושת הביטחון במקום העבודה ואפילו על הקשרים החברתיים והמשפחתיים.
התגובה החזקה לרעשים השונים היא תוצאה של תגובה רגשית למידע חושי. רבים מרגישים שבחוסר טיפול התופעה רק הולכת ומחמירה. אם בעבר הרגשתם שרעש של לעיסה מטריד ומעצבן אתכם, יכול להיות שעכשיו אתם רגישים להרבה יותר רעשים ומרגישים אי נוחות פיזית ונפשית בחשיפה להם. גם התגובות יכולות להיות חזקות יותר ולכלול מתח, כאבי שרירים ואפילו כאבי ראש.
חשוב להבין שמיסופוניה היא לא סתם רגישות יתר אלא מנגנון מוחי שמחייב גישה טיפולית ממוקדת ומותאמת. המטרה של הטיפול היא להחזיר את איכות החיים וכל זאת בשליטה של המטופל. כדי להבין את החשיבות של הטיפול, כדאי לקרוא את מה שעמית, מטופל בן 28, סיפר על התהליך:
״זה התחיל בגיל ההתבגרות. בכל פעם שהייתי שומע מישהו לועס הייתה עולה בי תחושת גועל שהוביל לכעס, תסכול ובסופו של דבר בידוד חברתי. הגעתי למצבים בהם נמנעתי מאכילה עם המשפחה וכמובן עם החברים וכל זה רק כדי להימנע מחשיפה לרעש.״ עמית הרגיש מתוסכל וששום דבר לא יעזור לו, אך כך הוא תיאר את התוצאות לאחר הטיפול:
״בתחילה הייתי סקפטי בנוגע לטיפול, אבל הרגשתי שאין לי מה להפסיד. המצב גם ככה היה קשה ומצאתי את עצמי מתקשה להשתלב בצורה תקינה במקום העבודה ולרכוש חברים חדשים. הטיפול אפשר לי להבין את הסיטואציות שאני מתמודד איתן בצורה טובה יותר ונתן לי כלים שאני יכול להשתמש בהם כל הזמן. התוצאה היא עלייה משמעותית באיכות החיים ואני מוצא שאני פורח בעבודה ומבלה בכיף ובטבעיות עם המשפחה והחברים.״מטופל בן 28, מספר על התהליך
ההשפעה של מיסופוניה על החיים
מיסופוניה היא הרבה יותר מתחושה לא נעימה כתגובה לרעשים. היא יכולה להוביל למתח נפשי מתמשך ולהשפיע על מערכות היחסים החברתיים של הסובלים. אנשים שסובלים ממנה נוטים להימנע מסיטואציות שונות ולהשתמש באמצעים כמו אוזניות כדי לא להיחשף לרעשים וצלילים מטרידים.
למרות אי הנוחות וכל הנאמר, ישנן חדשות טובות וישנה דרך טיפול. שיטת הטיפול בקליניקה מתמקדת בזיהוי שורש הבעיה הרגשית שמובילה למיסופוניה ובאופן הדרגתית עוזרת למטופל לשנות את פרשנות הרעשים והתגובה להם.
זיהוי המקור הרגשי
הטיפול מתחיל בזיהוי מעמיק של הבעיה וניתוח הרגשות והמחשבות שמפעילים את התגובה למיסופוניה. בשלב הראשון יעלו שאלות כמו האם הרעש מתקשר לאירוע מהעבר, האם המטופל מרגיש חוסר שליטה, האם עולה פחד או אולי זיכרון של חוויה מפחידה.
המטרה בתחילה היא להבין את המניעים העמוקים שמגבירים את הרגישות ולהעלות את המודעות של המטופל לתגובה הרגשית.
חיזוק הערך העצמי
בקליניקה הדגש הוא על חיזוק תחושת השליטה של המטופל, חיזוק תחושת הערך העצמי וקבלת כלים שיהיו שימושיים גם מחוץ לקליניקה.
בסיום תהליך זה המטופל מרגיש שיפור משמעותי בכל הקשור להתמודדות עם מיסופוניה ויותר מכך. הוא מרגיש שהוא יכול להתמודד עם לחצים וסיטואציות מורכבות, בחברה ועם עצמו וחווה שינוי חיובי ארוך טווח
אימוץ כלים להתמודדות
המטרה של הטיפול היא להעניק למטופל כלים שיאפשרו לו להתקדם בחייו. טכניקות פרקטיות הכוללות בין היתר נשימות ודמיון מודרך, יהיו חלק מסל הכלים שיעמוד לרשות המטופל בכל מקום אליו ילך. בקליניקה מתבצעת חשיפה הדרגתית לרעשים המטרידים וזאת בזמן המתאים ובסביבה בטוחה ותומכת.
בצורה זו המטופל מתחיל לעבד את הרגשות השונים, משנה את הפרשנות שלו אליהם ומשתמש בכלים שקיבל כדי לשפר את איכות חייו.
טיפול מיסופוניה במרכז "בטיפול"
החיים עם מיסופוניה לא צריכים להיות גזירת גורל. עם טיפול מותאם באופן אישי ניתן לשחרר את התגובות האוטומטיות לרעשים ולבנות חיים רגועים ומאוזנים. 97% מהמטופלים שמגיעים אלינו יוצאים כשהם יכולים לשלוט בחייהם, בתגובות שמטרידות אותם וזוכים לאיכות חיים. צרו קשר וגלו כיצד תוכלו לשנות גם את חייכם.
מחלימים מדברים
מטופלים מספרים – ליאור מסיקה
מטופלים מספרים – אושרת ריידר
מטופלים מספרים – איציק עזרא
מטופלים מספרים – תהילה
![yellow bub - עיצוב אתר בטיפול - אורי פוקס](https://betipul.org/wp-content/uploads/2022/10/yellow-bub.png)
למה השיטה שלנו
יעילה כל כך?
![vi small - בטיפול](https://betipul.org/wp-content/uploads/2022/10/vi-small.png)
כי פותרים את הבעיה מהשורש
בלי פלסטרים או קיצורי דרך. אנחנו מבקשים למצוא פתרון מלא, כדי שמצבי החרדה והדיכאון לא יחזרו שוב בעתיד. זו הסיבה שאנחנו מקפידים לחקור לעומק ולאבחן את שורש הבעיה, במטרה לתת מענה הוליסטי ולפתור את העניין עד תומו.
![bag](https://betipul.org/wp-content/uploads/2022/10/bag.png)
כי מקבלים כלים יישומיים
המטרה שלנו היא להעניק למטופלים שלנו כלים מעשיים ופשוטים לשיפור איכות החיים שלהם. אנחנו נותנים מענה קונקרטי למטופל, כך שבתוך מספר טיפולים כבר יהיה ניתן להרגיש בהבדל משמעותי.
![vi small - בטיפול](https://betipul.org/wp-content/uploads/2022/10/vi-small.png)
כי אכפת לנו – גם מחוץ לקליניקה
אנחנו יודעים שהתהליך לא נעצר כשהפגישה נגמרת וחשוב לנו להיות שם עבור המטופלים שלנו לכל אורך הדרך. הצוות שלנו זמין ומלווה את המטופלים באופן אישי גם מעבר למה שקורה בחדר הטיפולים.
![vi small - בטיפול](https://betipul.org/wp-content/uploads/2022/10/vi-small.png)
כי מרגישים שינוי ורואים תוצאות
וזה קורה מוקדם משחשבתם: מטופל שמחויב לתהליך יוכל להבחין בהבדל כבר בשלב מוקדם יחסית של הטיפול. כשהתוצאה ניכרת בשטח – עולים גם הסיכויים להתמיד ולהצליח ליצור שינוי מהותי וקבוע באיכות החיים.
![bag](https://betipul.org/wp-content/uploads/2022/10/bag.png)
כי יש לזה סוף
אין כאן ניסוי, טעייה ותהייה או התחייבות שלא יודעים איך ומתי היא תיגמר - זהו תהליך טיפולי ממוקד וקצר מועד. התהליך מותאם אישית לכל מטופל ומבוסס על אבחון מדויק של הבעיה וכיצד היא מתבטאת בחיי היומיום.