- טיפול בהתקף חרדה של מתבגרים לעומת מבוגרים - מה חשוב לדעת
- התקפי חרדה במתבגרים ובמבוגרים מתבטאים בתסמינים דומים, כמו דופק מואץ, הזעה ותחושת חוסר שליטה, אך ההשפעות והתמודדות עשויות להיות שונות.
- אצל מתבגרים, ההתקף עשוי להיות מושפע מלחצים חברתיים או לימודיים, ודורש התייחסות מיוחדת להתפתחות הרגשית והחברתית.
- אצל מבוגרים, הגורמים עשויים לכלול מתחים יומיומיים, עבודה או אתגרים משפחתיים, עם צורך במענה מותאם לסגנון החיים.
- אורי פוקס - בטיפול מתמחה בטיפול בהתקפי חרדה, עם גישה מותאמת לגיל ולצרכים הייחודיים של המטופלים, במטרה לשפר את ההתמודדות ואיכות החיים.
העולם מציב לנו לא מעט אתגרים במהלך השנים, כשחלקנו מצליחים להתמודד עמם וחלקנו לא תמיד יודעים מה לעשות. מצבים מסוימים גורמים לאנשים שמתקשים בהתמודדות הזו להתקפי חרדה שיכולים להתבטא גם בגילאי ילדות, ולגרום לאלו שסובלים מהם לבעיות שונות. במקרה הזה, חשוב לבצע טיפול בהתקף חרדה אצל מתבגרים כדי להבטיח שהם יוכלו ליהנות מילדותם וגם לגדול ולהיות בריאים לא רק גופנית, אלא גם נפשית.
טיפול בהתקף חרדה אצל מתבגרים – הדרך הנכונה להתמודד עם הבעיה
התקפי חרדה אצל מתבגרים מתבטאים בתחושת פחד שאופפת אותם, אפילו במצבים רגילים לחלוטין שלא אמורים לעורר אצל תחושות כאלו. מתבגרים שסובלים מהתקפי חרדה נוטים להיות סגורים יותר, להיצמד להוריהם, להרגיש דפיקות לב מהירות, להזיע ולבצע פעולות שגורמות לכך שהם יהיו נסתרים בעיני אחרים.
מתבגרים שסובלים מחרדה והתקפים שנגרמים בגללה נמצאים בסיכון מוגבר ללקות בדיכאון שעלול להשפיע עליהם לרעה. על מנת שזה לא יקרה, חשוב שהורים יהיו ערניים להתנהגות של ילדיהם, ויבדקו האם הם מפגינים סימנים של פחד קיצוני, חרדת נטישה, בעיות התנהגות וכל דבר אחר שעלול להעיד על כך שהם סובלים מחרדה. לאחר אבחון אצל איש מקצוע שמתמחה במתבגרים, ניתן יהיה לגדוע את המצב הזה על ידי טיפול בהתקף חרדה. עוד בנושא טיפול בחרדות חברתיות אצל מבוגרים.
עד כמה ההורים עשויים להשפיע על רמת החרדה אצל מתבגרים?
כיצד ניתן לעשות זאת? טיפול בהתקף חרדה בקרב מבוגרים נעשה פעמים רבות על ידי שיטות רבות, הטובה שבהן היא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) שמלמד אותם כיצד עליהם לנהוג על מנת למזער את תחושות החרדה, וכיצד לנהוג כאשר הם חווים התקף בגלל אותה חרדה.
בקרב מתבגרים, הורים רבים מעדיפים את האפשרות עבור טיפול בהתקף חרדה בצורת הטיפול התנהגותי קוגניטיבי שיכול לשנות את המצב לטובה (על פני טיפול תרופתי למשל). ההצלחה של טיפולים מסוג זה עומדת על 80%, כך שהיא יכולה לסייע למתבגרים שסובלים מהתקפים, ולאפשר להם ליהנות משגרת ילדות נעימה בלי תחושות של פחד. טיפול מסוג זה גם לא הופך אותם תלותיים בגורם חיצוני (כגון תרופות), לעיתים אף עשוי להיות ממכר ודורש גמילה לאחר פרק זמן…
טיפול בהתקף חרדה אצל מתבגרים יכול לעזור להם במידה ניכרת, ולאפשר להם ליהנות מילדות רגילה. כדי להגיע לשלב של הטיפול, מומלץ להיות ערניים להתנהגות חריגה אצל מתבגרים וגם להקשיב לדבריהם כדי לברר האם הם מרגישים פחדים שמעיבים עליהם. רק כך ניתן יהיה לטפל בבעיה.