צלצלו עכשיו 077-8050570

דיכאון וספורט

אחד מהדברים שפסיכותרפים אומרים למטופליהם אשר סובלים מדיכאונות הוא לעשות ספורט. הספורט מעולה לבריאות אבל השאלה היא, האם הוכח מדעית לגבי הקשר של דיכאון וספורט? זו עובד מוכרת, כי כל מי שעושה ספורט ולא משנה באיזה תחום, חש טוב יותר לאחר האימון. הפעלות הגופנית, מלבד היותה מהנה, היא גורמת לכל מיני תהליכים בגוף כמו שחרור חומרים הנקראים אנדורפינים. החומר הזה, למעשה משכך כאבים טבעי בגוף וגורם לתחושה נעימה, לשחרור והסחת הדעת מבעיות, כאבים וכל מיני טרדות מיותרות.

בעשור האחרון, ישנם מחקרים שבוצעו שניתן בהחלט להתייחס אליהם ולהסיק מהם את המסקנות. בשנת 2014 מחקר ידוע בארה"ב, גילה כי פעילות גופנית מהווה הקלה קצרת טווח בסימפטומים דיכאוניים. למשל אנשים שסובלים מדיכאון ונטלו תרופות אנטי דיכאוניות, היו צריכים מינון גבוה יותר של התרופות, לעומת אלה שהתאמנו, כך שבהחלט קיים קשר בין דיכאון וספורט ולכן מטפלים רבים ממליצים על פעילות גופנית קבועה.

זה מה שהמטופלים שלנו מספרים:

שיפור מצבים של דיכאון או חרדה באמצעות פעילות ספורטיבית קבועה

יש לעודד את המטופלים להצטרף אפילו לקבוצות של הליכה או קבוצות של ספורט בתחומים שונים, היות וקשה יהיה לבצע פעילות ספורטיבית לבד כך שקבוצה והתחברות לאנשים שאוהבים פעילות גופנית, תקל אף היא על תסמיני הדיכאון. כמובן שנראה כי קיים קשר בין דיכאון וספורט, היות ופעילות ספורטיבית למעשה, משפיעה טוב על מצב רוחנו. למרות שקיימת השפעה של פעילות ספורטיבית על מצב גופנו, יש לטפל בנוסף באמצעות טיפול מקצועי בשיטת CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי).

ספורט רגוע, שמחה, אמא וילדה בהתעמלות

פעילות גופנית רגועה מומלצת לאנשים הסובלים מדיכאון

ישנם אנשים שנוהגים להתמיד בסוג מסוים של פעילות גופנית. כשאר אנשים שסובלים מדיכאון מבצעים פעילות גופנית מתונה כגון: הליכה משחק עם הכלב בחצר או לשחק עם  הילדים בפארק ואפילו רכיבה על אופניים, תהיה מומלצת יותר מאשר פעילות ספורטיבית מאומצת כגון הרמת משקולות או פעילות אירובית וחדר כושר, היות וזו חייבת להיות מותאמת למצבו הגופני של האדם ויש להתאמן בצמוד למאמן ספורט.  אמנם יש קשר הדוק בין דיכאון וספורט אבל קיימת בעיה של מוטיבציה ואנרגיה ויש לסייע למטופלים, בעידוד וסיוע של התמדה בפעילות ספורטיבית שתועיל לשיפור מצבם.

הטיפול בפעילות גופנית בקרב אנשים הסובלים מדיכאון, צריך להיות בהדרגה, קשה להוציא אדם דיכאוני ממיטתו ולומר לו כי מחר הוא יהיה בתחרות ריצה.. יש להתאים את יכולתו הפיזית והנפשית של המטופל ולהתחיל עמו בשלבים, כך שהפעילות הגופנית תתאים לנתוניו. חשוב לא לדחוק במטופל, כי אם לעודד, לשכנע ולחזק אותו. כאשר המטופל יתרגל ויאהב את הפעילות הגופנית, כבר ניתן יהיה להרחיב את הפעילות הספורטיבית ואת משך זמן הפעילות עצמה. מטפלים פסיכותרפים רבים, ממליצים על שילוב של טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). עם פעילות ספורטיבית, היות והם בהחלט רואים על פי ניסיונם העשיר, כי דיכאון וספורט משפיעים על המטופלים לטובה ויש בהחלט קשר ביניהם.

זו המגיפה השקטה של הדור שלנו וכבר מצאנו לה תרופה יעילה במיוחד:
17.6% מהאוכלוסייה בישראל סבלו מדיכאון
98% מהמטופלים שלנו הצליחו להיפטר מהחרדה והדיכאון

התייעצו עם מטפל מוסמך בדבר פעילות גופנית מתאימה

מומלץ תמיד להתייעץ עם מטפל מוסמך לגבי סוג הפעילות הגופנית המומלצת למטופל, על סמך היכרותו עם המטופל\ת. מטפלים רבים, מעידים כי הם בהחלט מצליחים לשפר את המצב הנפשי של מטופליהם, לאחר שהתחילו להשתתף בפעילות ספורטיבית מבוקרת. יש לדאוג כי פעילות גופנית, תתבצע עם מאמן שיש לו רקע בפסיכותרפיה. כל העידוד והטיפול, התמיכה והשיחות וכן הכלים שניתנים למטופל, צריכים להתבצע באמצעות מטפל מומחה בדיכאונות וחרדות, כמו אורי פוקס, שהוא מוכר בתחום זה כבר שנים. אורי מנהל שתי מרפאות פרטיות בהרצליה ובנתניה. אורי טיפל במטופלים רבים בהצלחה וסייע להם לעבור מכשולים רבים באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי קצר מועד.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

0/5 (0 Reviews)

עוד מאמרים בנושא

תוכן עניינים
אהבתם את המאמר? שתפו..
אורי פוקס - טיפול בחרדות

רוצים לדבר איתנו?
077-8050570
[email protected]
אחד העם 21, הרצליה
אזורי שירות: חיפה, נתניה, הרצליה, תל אביב, יהוד, כפ"ס, ראשל"צ.

הגעת עד לכאן ועכשיו נשאר רק לעשות את הצעד. אנחנו כאן כדי לעזור לך להיפרד מהחרדות והדיכאון אחת ולתמיד.
רוצה לשמוע עוד?
קורס טיפול בחרדות | אורי פוקס
ניתן להיפטר מחרדה!!

בעקבות הבקשות החזרתי את ההטבה
לקורס דיגיטלי המלא הכולל 11 שיעורים מלאים עם כל הכלים וכל ההסברים לטיפול בחרדה.
בהטבה זמנית של 90%
במקום 1,246 רק 129 ש״ח.

לפרטים נוספים: